ធុរេនក៏ត្រូវបានគេយកទៅធ្វើបង្អែមផ្សេងៗ ដូចជាបាយដំណើបធុរេនផងដែរ។ ថ្ងៃនេះ khmer-note សូមពាំនាំប្រិយមិត្តឲ្យយល់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ផ្លែធុរេន ដែលមានដូចជា៖
- ផ្លែធូរេនគឺសម្បូរសារធាតុធ្វើឱ្យមានកម្លាំង, ជាតិរ៉ែ និងវីតាមីន។ ផ្លែធូរេន ១០០ក្រាមផ្តល់កាល់ឡូរីរហូតដល់ ១៤៧កាល់ឡូរី។
- សាច់ធុរេនមានសន្ថានទន់ ងាយស្រួលដល់ការំលាយ។
- លើសពីនេះទៅទៀត វាក៏ផ្ទុកទៅដោយចំនួនសារធាតុរ៉ែល្អៗដែរដូចជា ម៉ាញ៉េស្យូម, ទងដែង, ដែក និងម៉ង់ហ្គាណែស។ ម៉ង់ហ្គាណែសត្រូវបានរាងកាយប្រើប្រាស់ជា Co-factor សម្រាប់ក្លាយទៅជាអង់ស៊ីមអង់ទីអុកស៊ីដង់ Superoxide Dismutase។ ទងដែងនិងដែកប្រើសម្រាប់បង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម។
- ផ្លែធូរេនស្រស់សម្បូរជាតិប៉ូតាស្យូមខ្លាំងណាស់។ ប៉ូតាស្យូមនេះគឺជាអេឡិចត្រូលីត្រដ៏សំខាន់មួយរបស់កោសិកា សម្រាប់ជំនួយដល់ការគ្រប់គ្រងចង្វាក់បេះដូង និងសម្ពាធឈាម។
- ផ្លែធូរេនសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ សម្រាប់ធ្វើឱ្យលាមកទន់ល្អ។ ជាតិសរសៃជួយការពារភ្នាស់សម្បោរក្នុងពោះវៀនធំតាមរយៈការកាត់បន្ថយការប៉ះពាល់ និងការតោងនៃសារធាតុបង្កមហារីកក្នុងពោះវៀនធំ។
- ធូរេនគឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃវីតាមីន C ដែលជួយការពាររាងកាយសាំខ្លួនដើម្បីប្រឆាំងនឹងភ្នាក់ងារបង្ករោគ និងរ៉ាឌីកាល់សេរី។

- ផ្លែឈើគឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃវីតាមីន Bកំផ្លេច ដូចជា Niacin, Riboflavin, Pantothenic Acid (វីតាមីន B5), Pyridoxine (វីតាមីន B6) និង Thiamin (វីតាមីន B1)។ វីតាមីនទាំងនេះមានសារៈសំខាន់សម្រាប់រាងកាយដើម្បីជំនួសសារធាតុចាស់ចេញពីក្នុងខ្លួនវិញ។
- ធុរេនក៏ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ Tryptophan (ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាថ្នាំងងុយដេកពីធម្មជាតិ) ដែលជាអាស៊ីតអាមីណេយ៉ាងសំខាន់ក្នុងកម្រិតខ្ពស់ ដើម្បីអោយរាងកាយបម្លែង ទៅជា Serotonin និង Melatonin ដែលជាសារធាតុគីមីសរសៃប្រសាទ ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយអោយដេកលក់ និងព្យាបាលជំងឺឆ្គួតជ្រូកបានផងដែរ៕
Blogger Comment
Facebook Comment