អត្ថប្រយោជន៍របស់ផ្លែធុរេន សំរាប់សុខភាព

ធុរេន គឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទ ដែលមានរសជាតិផ្អែម និងក្លិនឈ្ងុយឆ្ងាញ់ពិសា ដែលមនុស្សភាគច្រើនចូលចិត្តទទួលទានខ្លាំងណាស់។

 ធុរេនក៏ត្រូវបានគេយកទៅធ្វើបង្អែមផ្សេងៗ ដូចជាបាយដំណើបធុរេនផងដែរ។ ថ្ងៃនេះ khmer-note សូមពាំនាំប្រិយមិត្តឲ្យយល់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ផ្លែធុរេន ដែលមានដូចជា៖
  • ផ្លែ​ធូ​រេ​នគឺ​សម្បូរ​សារធាតុ​ធ្វើឱ្យមាន​កម្លាំង​, ជាតិ​រ៉ែ និង​វីតាមីន​។ ផ្លែ​ធូ​រេ​ន ១០០​ក្រាម​ផ្តល់​កាល់​ឡូរី​រហូតដល់ ១៤៧​កាល់​ឡូរី​។​
  • សាច់​ធុរេន​មានសន្ថានទន់ ងាយស្រួល​ដល់​កា​រំលាយ​​។
2294

  • លើសពីនេះទៅទៀត វា​ក៏​ផ្ទុក​ទៅដោយ​ចំនួន​សារធាតុ​រ៉ែ​ល្អៗ​ដែរ​ដូចជា ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​, ទង​ដែង​, ដែក និង​ម៉​ង់​ហ្គា​ណែ​ស​។ ម៉​ង់​ហ្គា​ណែ​សត្រូវ​បាន​រាងកាយ​ប្រើប្រាស់​ជា Co-factor សម្រាប់​ក្លាយទៅជា​អង់ស៊ីម​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់ Superoxide Dismutase​។ ទង​ដែង​និង​ដែក​ប្រើ​សម្រាប់​បង្កើត​គ្រាប់​ឈាមក្រហម​។​
P7201025

  • ផ្លែ​ធូ​រេ​ន​ស្រស់​សម្បូរ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្លាំងណាស់​។ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​នេះ​គឺជា​អេ​ឡិច​ត្រូ​លីត្រ​ដ៏​សំខាន់​មួយ​របស់​កោសិកា សម្រាប់​ជំនួយ​ដល់​ការគ្រប់គ្រង​ចង្វាក់បេះដូង និង​សម្ពាធ​ឈាម​។​
  • ផ្លែ​ធូ​រេ​ន​សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​សរសៃ សម្រាប់​ធ្វើឱ្យ​លាមក​ទន់​ល្អ​។ ជាតិ​សរសៃ​ជួយ​ការពារ​ភ្នាស់​សម្បោរ​ក្នុង​ពោះវៀនធំ​តាមរយៈ​ការកាត់បន្ថយ​ការប៉ះពាល់ និង​ការ​តោង​នៃ​សារធាតុបង្កមហារីក​ក្នុង​ពោះវៀនធំ​។​
  • ធូ​រេ​ន​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​មួយ​នៃ​​វីតាមីន C ដែលជួយ​ការពារ​រាងកាយ​សាំ​ខ្លួន​ដើម្បី​ប្រឆាំងនឹង​ភ្នាក់ងារ​បង្ក​រោគ និង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។​
Old Lady-1
  • ផ្លែឈើ​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​មួយ​នៃ​វីតាមីន B​កំ​ផ្លេ​ច ដូចជា Niacin, Riboflavin, Pantothenic Acid (​វីតាមីន B5), Pyridoxine (​វីតាមីន B6) និង Thiamin (​វីតាមីន B1)​។ វីតាមីន​ទាំងនេះ​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​រាងកាយ​ដើម្បី​ជំនួស​សារធាតុ​ចាស់​ចេញពី​ក្នុង​ខ្លួន​វិញ​។​
durian-inside

  • ធុរេន​ក៏​ផ្ទុក​ទៅដោយ​សារធាតុ Tryptophan (​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា​ថ្នាំ​ងងុយដេក​ពី​ធម្មជាតិ​) ដែលជា​អាស៊ីតអាមីណេ​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុង​កម្រិត​ខ្ពស់ ដើម្បីអោយ​រាងកាយ​ប​ម្លែ​ង ទៅជា Serotonin និង Melatonin ដែលជា​សារធាតុ​គីមី​សរសៃប្រសាទ ដើរតួនាទី​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុង​ការជួយ​អោយ​ដេកលក់ និង​ព្យាបាល​ជំងឺ​ឆ្គួ​ត​ជ្រូក​បាន​ផងដែរ​៕ ​
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment