ម្រេចជួយបង្កើន រសជាតិយ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសារ នៅក្នុងមុខម្ហូបដូចជា អូម៉ាឡែត ប៉ាស្ដា សម្លខ សម្លឆាបន្លែ បបរគ្រឿង
ជាដើម ។ល។
ម្រេចមានគុណប្រយោជន៍ ចំពោះសុខភាពច្រើនជាងមនុស្សភាគច្រើនបានដឹងទៅទៀត។ ម្រេចគឺជាគ្រឿងផ្សំក្នុងម្ហូប
ដែលមានសក្ដានុពលក្នុងការធ្វើឱ្យម្ហូបអាហារ ឱមានជារសឆ្ងាញ់ពិសារថែមទៀត នៅពេលយើងយកទៅប្រើផ្សំ នៅ
ក្នុងមុខម្ហូបផ្សេងៗ និងយកទៅដាក់លើតុ ដើម្បីបន្ថែមនៅក្នុងម្ហូបអាហារដែលយើងបរិភោគ។ នៅក្នុងប្រទេសមួយចំនួន
មនុស្សជាច្រើនតែងចាប់ផ្ដើមថ្ងៃរបស់ពួកគេ ដោយការទទួលទានកាហ្វេខ្មៅមួយពែង និងដាក់បន្ថែមម្សៅម្រេចបន្ដិច។
ក្លិនឆ្ងុយនៃម្រេចកិនថ្មីៗ គឺពិបាកនឹងបំភ្លេចបានណាស់។
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយចំនួនបានបង្ហាញឱ្យឃើញថា ម្រេចមាននូវគុណប្រយោជន៍ ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ។
វាមានសមត្ថភាពក្នុងការពង្រឹងមុខងារនៃបំពង់រំលាយអាហារ។ ការទទួលទានម្រេច គឺជាវិធីដ៏ល្អប្រសើរ ជំនួយដល់
ការរំលាយអាហាររបស់មនុស្ស។ លើសពីគ្រឿងទេសផ្សំនៅក្នុងអាហារ ម្រេចមានប្រសិទ្ធភាព ក្នុងការបង្កើនសមត្ថភាព
រំលាយអាហារ និងល្អប្រសើរក្នុងការភ្ញោចនូវការលេចចេញកន្ទួលតូចៗនៅលើអណ្ដាត។ រំញោច ធ្វើឱ្យលេចចេញ
កន្ទួលតូចៗនៅលើអណ្ដាតនេះ គឺប្រាប់ឱ្យក្រពះដឹងថា ក្រពះត្រូវតែបង្កើនជាតិទឹក ដើម្បីរំលាយអាហារដោយខ្លួនឯង
ដោយទឹករំលាយអាហារ អាស៊ីតក្លរីឌ្រីក(hydrochloric acid) ។ ជាតិអាស៊ីដនេះមានប្រសិទ្ធភាពកិនកម្ទេច នូវ
សារធាតុប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងក្រពះ ដោយបង្កើននូវដំណើរការ នៃការរំលាយអាហារបានយ៉ាងប្រសើរ។
ម្រេចត្រូវបានមនុស្សដឹងថា មានបរិមាណនៃសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីដកម្ម យ៉ាងប្រសើរ។ វាក៏មានប្រសិទ្ធភាព
ក្នុងការប្រឆាំង នឹងការលូតលាស់បាក់តេរី ជាពិសេស គឺបាក់តេរីនៅក្នុងបំពង់រំលាយអាហារ៕
ដែលមានសក្ដានុពលក្នុងការធ្វើឱ្យម្ហូបអាហារ ឱមានជារសឆ្ងាញ់ពិសារថែមទៀត នៅពេលយើងយកទៅប្រើផ្សំ នៅ
ក្នុងមុខម្ហូបផ្សេងៗ និងយកទៅដាក់លើតុ ដើម្បីបន្ថែមនៅក្នុងម្ហូបអាហារដែលយើងបរិភោគ។ នៅក្នុងប្រទេសមួយចំនួន
មនុស្សជាច្រើនតែងចាប់ផ្ដើមថ្ងៃរបស់ពួកគេ ដោយការទទួលទានកាហ្វេខ្មៅមួយពែង និងដាក់បន្ថែមម្សៅម្រេចបន្ដិច។
ក្លិនឆ្ងុយនៃម្រេចកិនថ្មីៗ គឺពិបាកនឹងបំភ្លេចបានណាស់។
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយចំនួនបានបង្ហាញឱ្យឃើញថា ម្រេចមាននូវគុណប្រយោជន៍ ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ។
វាមានសមត្ថភាពក្នុងការពង្រឹងមុខងារនៃបំពង់រំលាយអាហារ។ ការទទួលទានម្រេច គឺជាវិធីដ៏ល្អប្រសើរ ជំនួយដល់
ការរំលាយអាហាររបស់មនុស្ស។ លើសពីគ្រឿងទេសផ្សំនៅក្នុងអាហារ ម្រេចមានប្រសិទ្ធភាព ក្នុងការបង្កើនសមត្ថភាព
រំលាយអាហារ និងល្អប្រសើរក្នុងការភ្ញោចនូវការលេចចេញកន្ទួលតូចៗនៅលើអណ្ដាត។ រំញោច ធ្វើឱ្យលេចចេញ
កន្ទួលតូចៗនៅលើអណ្ដាតនេះ គឺប្រាប់ឱ្យក្រពះដឹងថា ក្រពះត្រូវតែបង្កើនជាតិទឹក ដើម្បីរំលាយអាហារដោយខ្លួនឯង
ដោយទឹករំលាយអាហារ អាស៊ីតក្លរីឌ្រីក(hydrochloric acid) ។ ជាតិអាស៊ីដនេះមានប្រសិទ្ធភាពកិនកម្ទេច នូវ
សារធាតុប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងក្រពះ ដោយបង្កើននូវដំណើរការ នៃការរំលាយអាហារបានយ៉ាងប្រសើរ។
ម្រេចត្រូវបានមនុស្សដឹងថា មានបរិមាណនៃសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីដកម្ម យ៉ាងប្រសើរ។ វាក៏មានប្រសិទ្ធភាព
ក្នុងការប្រឆាំង នឹងការលូតលាស់បាក់តេរី ជាពិសេស គឺបាក់តេរីនៅក្នុងបំពង់រំលាយអាហារ៕
Blogger Comment
Facebook Comment