របបអាហារនិងការព្យាបាលជំងឺដំបៅក្រពះតាមបែបធម្មជាតិ
ជំងឺក្រពះគឺជាជំងឺមួយមានលក្ខណៈធ្ងន់ធ្ងរដល់ប្រដាប់រំលាយអាហារពិសេសក្រពះផ្ទាល់ ព្រមទាំងមានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាំពទាំងមូល ហើយដែលវាចាំបាច់ត្រូវតែធ្វើការព្យាបាលឱ្យទាន់ពេលវេលា។
ក្នុងនោះការបរិភោគចំណីអាហារក៏ជាផ្នែកមួយជួយសម្រូលដល់ធូរស្បើយនូវអាការៈរោគ និងឈានទៅដល់ការព្យាបាលឱ្យជាដាច់ផងដែរ។
អាហារដែលត្រូវបរិភោគរួមមាន៖
- ត្រូវទទួលទានត្រីក្នុងមួយសប្តាហ៍៣-៤ដង ដូចជាត្រីស្បៃកា ត្រីសាឌីន ត្រីសាម៉ុង ព្រោះត្រីអស់ទាំងនោះសម្បូរអាស៊ីតខ្លាញ់ល្អៗ ដែលជាប្រយោជន៍ចំពោះរាងកាយកាត់បន្ថយការរលាកនៃក្រពះអាហារ។
- ចេកជាអាហារបន្ថយជាតិអាស៊ីត ជួយកាត់បន្ថយអាការសៀតពោះ។
- ត្រូវជ្រើសរើសអាស៊ីតអាហារខ្លាញ់ល្អក្នុងការប្រកបអាហារ ដូចជាប្រេងអូលីវប្រេងសណ្តែក សៀងជំនួសខ្លាញ់ដែលបានពីសត្វ។
- ទឹកឃ្មុំ Manukaពីប្រទេសញូហ្សេឡែនអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថាអាចកាត់បន្ថយអាការចម្លងមេរោគក្នុងក្រពះអាហារ។
- ត្រូវផឹកទឹក១ថ្ងៃ6-8កែវ ឬ “តែឱសថបុរាណ” ដូចជា “តែប៉ិបប៉ឺមីនត៍” “តែខ្ញី” ព្រោះវាអាចជួយកាត់បន្ថយអាស៊ីតក្នុងក្រពះបានមួយចំណែក។
- ត្រូវទទួលទានអាហារឱ្យទៀងទាត់មិនត្រូវបណ្តោយឱ្យឃ្លាន ឬទទួលទានច្រើនជ្រុលពេកនោះទេ។
អាហារដែលគួរចៀសវាង
- ត្រូវចៀសវាងអាហារទាំងឡាយដែលធ្វើឱ្យអាការឈឺពោះ។
- កាត់បន្ថយអាហារដែលមានរសជាតិជូរខ្លាំងហឹរខ្លាំង។
- ត្រូវចៀសវៀងសាច់ក្រហមដែលចំអិនមិនច្អិន (ភ្លាសាច់ឆៅ..)
- ត្រូវកាត់បន្ថយការទទួលទានអាហារប្រៃ។
- ត្រូវចៀសវាងអាហារជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ អាហារដែលតែងតែក្លិន ដាក់ពណ៌ និងអាហារដែលមានដាក់ប៊ីចេង។
ប្រភព PopzoneAsia
Blogger Comment
Facebook Comment